RTL Sterrenteam komt 27 juni naar RKEDO

rkedo

RTL Sterrenteam komt 27 juni naar RKEDO

RKEDO bestaat dit jaar 85 jaar. Het grote feest van RKEDO 75 staat velen van ons nog op het netvlies. Een van de hoogtepunten tijdens de feestweek van tien jaar geleden was de wedstrijd tegen Lucky Ajax. Een onvergetelijke wedstrijd met het doelpunt van Mathijs van Langen en Ali B. als hoogtepunten. Spelers als Sjaak Swart, Gerrie Mühren en Simon Tahamata waren voor de jeugd van toen onbekend. Ali B. was echter zo populair dat hij door de RKEDO-jeugd bijna onder de voet werd gelopen. ,,Ik ga zo 1000 handtekeningen zetten in de kleedkamer en dan krijgen jullie er allemaal één. Ik heet Ali B. en de B is van beloofd’’, sprak de scorende artiest tijdens zijn vluchtpoging naar de kleedkamer. De kans dat er binnenkort weer een artiest gaat scoren op de Krom is groot.

Zaterdag 27 juni komt namelijk het RTL-Sterrenteam naar De Krom. De sterren gaan het opnemen tegen een team van RKEDO. Het team van RKEDO wordt een soort All Star team. Sponsoren, leden van Club van 100 en of andere mensen kunnen tegen betaling mee doen. Tegen betaling inderdaad want de wedstrijd staat geheel in het teken van de Nathaniëls Victory Foundation.

Nathaniël is een jongen van twee jaar oud uit Medemblik. Hij heeft een zeldzame, zeer agressieve en snelgroeiende soort neuroblastoom (kinderkanker). Om zijn overlevingskansen met vijftig procent te vergroten is een behandeling nodig in de Verenigde Staten. Dit betekent dat er minimaal één ouder mee moet voor een verblijf van zes maanden in Philadelphia. Dit is niet te betalen voor een gezin die het treft. Het kost namelijk meer dan honderdduizend euro en de zorgverzekeraars in Nederland vergoeden dat niet. Daarom is de Nathaniël Victory Foundation opgericht. Inmiddels zijn er al diverse acties geweest. Zo is er tijdens de wedstrijd Ajax – Cambuur geld opgehaald en doordat RTL Boulevard er aandacht aan heeft besteed kwam er ook veel geld binnen. Bij RTL Boulevard schoof Eveline aan. De bevlogen verpleegkundige van Nathaniel deed haar verhaal en dat greep acteur-presentator John Williams zo aan dat hij met het RTL Sterrenteam voor dit prachtdoel een wedstrijd wil voetballen. En die wedstrijd is bij en tegen RKEDO.

Dat er juist bij RKEDO wordt gevoetbald komt doordat Eveline een oud-buurvrouw is van Armand Hoffman, onze hoofdtrainer. ,,Ik ben misschien een gevoelige jongen maar als ik zo’n ziek kindje zie, dan grijpt me dat enorm aan. Vandaar dat ik gelijk naar RKEDO ben gestapt om het voor te stellen,” aldus Armand. Bij RKEDO was iedereen gelijk enthousiast. Hoewel het allemaal snel moet worden geregeld is er een geweldig team geformeerd die het allemaal tot in de puntjes gaat regelen en hopelijk kan er dan een fraai bedrag aan de Nathaniels Victory Foundation worden overgemaakt. Het mooie aan dit doel is ook nog eens dat er geen strijkstok is waar iets aan kan blijven hangen. Er is geen directeur die goed is voor een ton per jaar zoals bij veel andere goede doelen. Iedereen doet alles vrijwillig. Voor Nathaniël is het bedrag inmiddels al bij elkaar maar er zijn nog andere kinderen in Nederland met dezelfde ziekte onder de leden en ook daar zet de stichting zich voor in.

De entree voor de wedstrijd is € 5,- voor volwassenen. Kinderen van 12 tot 16 jaar betalen €3,- en onder de twaalf mag je voor €1,- naar binnen. De gehele recette gaat naar de stichting net als de winst die de kantine maakt. De eerste twee sponsors hebben ook al toegezegd en we hopen dat er meer gaan volgen. In de rust is er een veiling onder leiding van veilingmeester Perry Meinen. Er zijn enkele fraaie kavels waaronder een gesigneerd Aston Villashirt van Ron Vlaar.

De aanvang van de wedstrijd is 17.00 uur. Schrijf de datum en tijd alvast in je agenda zodat je deze happening niet hoeft te missen. Als er de komende weken nieuws is, bijvoorbeeld de bekendmaking van de spelers van het RTL-Sterrenteam, houden we u natuurlijk op de hoogte. Houd de website en facebookpagina van RKEDO dan ook goed in de gaten en we zien je graag 27 juni op De Krom.

Volg ons

     

Donatiemeter
Olimometer 2.52
Doneren

Je kunt doneren op rekeningnummer NL22RABO0300604890 tnv Nathaniëls Victory Foundation.

Helpt u mij mee.....? Pak dan mij hand

Evenementen

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.