Zieke Nathaniël vraagt vijfjes voor zijn verjaardag

MEDEMBLIK – Nathaniël Roggeveld uit Medemblik wordt woensdag 2 jaar. Voor zijn verjaardag vraagt hij aan iedereen een mooie verjaardagskaart met een vijfje erbij.

Door Anouk Haakman – 9-3-2015, 17:18 (Update 9-3-2015, 18:59)


Over vier maanden moet Nathaniël naar Amerika voor een immuunbehandeling. Hij strijdt tegen een zeer zeldzame vorm van kinderkanker. De 100.000 euro die nodig is om de reis en het verblijf te bekostigen, is nu voor de helft bij elkaar.

De kaartenactie kan een stevig begin van de tweede helft worden. De Nathaniël Victory Foundation snakt naar een opsteker, na een enorme dip. ,,Het is gaan rondzingen dat we het geld al bij elkaar hadden, terwijl dat helemaal niet zo is. Maar we hebben daardoor een maand bijna niks binnen gehad’’, zegt Sylvano Rosenberg, de oom van Nathaniël.

Tsunami

Het kaarteninitiatief is bedacht door Ina Blouw. Zij postte het idee op Facebook en daar wordt nu al flink gehoor aan gegeven. De familie van Madelief Boon (2) uit Medemblik, lotgenootje van Nathaniël, stopte eerder met een overweldigende kaartenactie omdat de ouders werden verplicht álle post van het ziekenhuis te gaan sorteren.

De familie van Nathaniël gaat zo’n ’kaarten-tsunami’ niet uit te weg. ,,Graag zelfs! Als we de post voor het ziekenhuis moeten sorteren, doen we dat.’’

Nathaniël herstelt nu van een acht uur durende operatie, waarbij zijn tumor voor 95 procent is verwijderd. Voor het restant krijgt hij nog chemokuren en bestralingen. Zijn verjaardag viert hij daarom in het ziekenhuis.

Kaartjes (met of zonder bijdrage) mogen naar:

Nathaniël Roggeveld
AMC
Afdeling oncologie F8
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Of naar:

Nathaniël Roggeveld
Laak 27
1671 MP Medemblik

Doneren kan ook nog steeds via

Nathaniëls Victory Foundation

Rek. nr. NL22RABO 0300604890.

Volg ons

     

Donatiemeter
Olimometer 2.52
Doneren

Je kunt doneren op rekeningnummer NL22RABO0300604890 tnv Nathaniëls Victory Foundation.

Helpt u mij mee.....? Pak dan mij hand

Evenementen

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.