Purmerend in actie voor Nathaniël

purmerendinactie

De kleine Nathaniël Roggeveld was nog maar 20 maanden oud toen er neuroblastoom werd geconstateerd. Kinderkanker, de meest agressieve vorm. Het jongetje ondergaat inmiddels behandeling, maar hij moet ook in het buitenland een peperdure behandeling ondergaan. De verzekering dekt lang niet alle kosten en daarom wordt er actie gevoerd.

Nadat bij Nathaniël neurblastoom was vastgesteld, gingen de behandelingen van start. Inmiddels heeft hij een chemokuur en operaties ondergaan. Maar er is meer nodig. De behandeling in het buitenland van rond de 100.000 euro wordt niet volledig vergoed door de verzekering. Stichting Nathaniels Victory Foundation werd opgericht om het benodigde geld in te zamelen.

De Purmerendse connectie met het Medemblikse gezin wordt gevormd door Ilonka Abels. Zij is de nicht van Nathaniël en tevens eigenaresse van Danstudio Stardancers. Na berichtgeving op Facebook kwamen er in rap tempo verschillende acties van de grond.  Er was een zeer geslaagde actie in Winkelcentrum Makado. Purmerendse kinderen stroomden massaal toe om zich te laten vereeuwigen met populaire Disney-figuren zoals Elsa en Anna uit de film Frozen.

Na een oproepje op Facebook om verjaardagskaartjes te sturen naar Nathaniël, die op 11 maart twee jaar wordt, onstonden er spontaan allerlei kleine acties. Deze zijn nu in georganiseerd verband gezet met als resultaat een benefietmiddag om nog meer geld in te zamelen. Wat begon als een redelijk klein initiatief, is inmiddels uitgegroeid tot een grote actie, want vanuit het hele land komen bijdragen binnen.

Aanstaande zaterdag 14 maart staat Winkelcentrum Makado van 11.00 tot 16.00 uur opnieuw in het teken van inzameling. Met o.a. een rommelmarkt, keuring van kleine huisdieren, schminken, een tombola met prijzen gedoneerd door veel lokale ondernemers, readings en nog veel meer. Men hoopt de ontbrekende 45.000 euro aan te kunnen vullen met een mooi bedrag uit de opbrengsten van deze dag.

Op ondermeer Nathaniëls Overwinninspagina op Facebook is meer informatie te vinden.

Volg ons

     

Donatiemeter
Olimometer 2.52
Doneren

Je kunt doneren op rekeningnummer NL22RABO0300604890 tnv Nathaniëls Victory Foundation.

Helpt u mij mee.....? Pak dan mij hand

Evenementen

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.